40 Kilometer van Auxerre en 12 km van Noyers, het mooiste stadje van Bourgondie, ligt het dorpje Etivey omringd door bossen voor lange wandelingen en veel wild, zoals herten, zwijnen, dassen en vossen.

Bourgondie wordt gekenmerkt door een glooiend landschap dat zich uitstekend leent voor landbouw en druiventeelt. De Bourgogne wijnen komen uit deze streek. Het departement Yonne met de stadjes Chablis (+/- 25 km van Etivey) en Irancy zijn wereldberoemd vanwege hun wijnen.

In vele stadjes en dorpen lijkt de tijd al honderden jaren stil te staan, daarom zijn er ook nog vele zaken uit het verleden te bezichtigen en te bewonderen. Vooral interessant omdat de geschiedenis van Bourgondie en Nederland in de late middeleeuwen zeer nauw met elkaar waren verbonden.

Wil je iets meer weten over de geschiedenis of over de bezienswaardigheden in de streek, klik dan op een van de onderstaande links.

In het huis is een uitgebreide documentatiemap aanwezig met beschrijvingen en routes van de vele bezienswaardigheden in de omgeving.
 
 
Bezienswaardigheden in de omgeving      Geschiedenis van Bourgondie en de Nederlanden

 
departement YONNE
departement Yonne